50 csuklós autóbusszal újul meg a budapesti flotta50 buszt

Modern, klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát buszok állnak forgalomba 2025. második felétől – tájékoztatta portálunkat a budapest.hu

A BKK kiemelt célja a színvonalas közösségi közlekedési szolgáltatás biztosítása, ezért összesen hat közbeszerzési eljárást indított közforgalmú autóbuszjáratok üzemeltetésére. Eredményes eljárások esetén az új megállapodások a 2015-től forgalomba állt 240 autóbusszal – jelenleg az ArrivaBus Kft. által – teljesített, 2025-től ütemezetten lejáró szolgáltatási szerződéseket váltják ki. A most kötött szerződés 50 csuklós autóbusz forgalomba állításáról szól.

A jövő év második felétől ütemezetten forgalomba álló járművek megfelelnek a környezetvédelmi követelményeknek (Euro 6e dízel besorolásúak), akadálymentes kialakításukkal biztosítják az idősebb utasok, illetve a mozgáskorlátozottak vagy a babakocsival közlekedők igényeit, továbbá olyan tulajdonságokkal és felszereltséggel rendelkeznek (tágas férőhely, légkondicionálás, fedélzeti kamerák, korszerű utastájékoztató rendszer, nagy méretű monitorok), amelyek növelik az utasok komfortérzetét és biztonságát.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .