Energiahivatal: novemberben Budapesten volt a legalacsonyabb a földgáz ára

 A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint novemberben a földgáz átlagára Budapesten volt a legalacsonyabb, a villamos energiáért pedig a magyar háztartások a második legkedvezőbb árat fizették

    Ismertették, 2021 novemberében Budapesten a földgáz lakossági átlagára 2,86 eurócent volt, amely a felmérésben szereplő fővárosok között a legolcsóbb.


    A MEKH vizsgálata szerint a lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia átlagára novemberben 10,58 eurócent/kWh volt, amely a vizsgált fővárosok listájában a második legkedvezőbb.
    Azt írták, Magyarországon a rezsicsökkentés eredményeként az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók által fizetett villamos energia és a földgáz árát jogszabályok rögzítik és tartják fixen, így a magyar lakosság védett a piacokon kialakult áremelkedésekkel szemben.


    A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi árösszehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgázárait mutatja be. A vizsgálat adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint novemberben is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhattak a magyar lakossági fogyasztók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .