Duplacsuklós Ikarus replikát készített a BKV Zrt. szerelő csapata


A BKV lelkes dolgozói építették meg a legendás duplacsuklós Ikraust, amely két Ikarus 280-as buszból vált eggyé írja Facebook oldalán a Budapest Városháza


A szerelők évekig dolgoztak ezen az átlagosnak cseppet sem mondható járművön, a munkálatokat 2019-ben kezdték el. A 22,5 méter hosszú és 18 tonna tömegű autóbusz elvileg kétszáznál is több utast képes szállítani egyszerre.

A duplacsuklós, hivatalos nevén Ikarus 293 első és egyetlen modelljét 1988-ban készítették el, azonban Budapesten nem sokáig használták utasszállításra. Az autóbusz Teheránba került, ahol átfestve, belső terét átalakítva vált a közösségi közlekedés részévé, és azóta is Iránban van.


Az idén elkészült replika néhány dologban különbözik az első modelltől, például erősebb motorral és biztonságosabb csuklószerkezettel rendelkezik. A BKV nosztalgiaflottájának legújabb büszkesége május 10-én, a kelenföldi autóbuszgarázsban mutatkozott be. A guruló óriással a forgalomban nem, de nyílt napokon és egyéb rendezvényeken találkozhatnak az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .