Így közlekedj az Ünnepek alatt

A Budapesti Közlekedési Központ idén is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást az év végi ünnepek idején.

December 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap a hétvégi menetrend szerint közlekednek a BKK járatai. December 24-én, szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok, ezt követően az éjszakai járatokkal lehet közlekedni. Idén az éjszakai buszokból a belvárosban több járat közlekedik 18 óráig, mert a korábbi évek tapasztalata alapján a városba érkező látogatók még ilyenkor gyönyörködnek a feldíszített városban.

December 25-én és 26-án, hétfőn és kedden ünnepnapi, 27-től 29-ig, szerdától péntekig év végi, illetve iskolaszüneti menetrend lesz érvényben. Szilveszter éjszaka számos nagy kapacitású járat egész éjjel közlekedik, így minden metró (az M1-es, az M2-es, az M3-as és az M4-es), a villamosok közül a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es (a Bécsi út és a budafoki Városház tér között), a 47-es, az 50-es, az 56A, a 80-as trolibusz (az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér között), valamint a 7-es autóbusz (Újpalota és a Döbrentei tér között) és a 8E autóbusz, illetve a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok. Január 1-jén a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési renddel közlekednek. A Budavári Sikló 15:00-től lesz nyitva.

A Budapesti Közlekedési Központ a karácsonyi ünnepi időszakban és szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be, a korábbi évekhez képest több járatot indítva.

December 24-én a járatok reggel és napközben vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

A korábbi évek gyakorlata szerint a nappali járatok jellemzően 15 és 16 óra között indulnak utoljára, ezt követően az éjszakai közlekedési járatokkal lehet utazni, valamint a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV is közlekedik.

Az utolsó metrók az alábbiak szerint indulnak a végállomásaikról:

M1

  • a Mexikói úttól 15:30-kor indul a Vörösmarty tér felé,
  • a Vörösmarty tértől 15:46-kor indul a Mexikói út felé.

M2

  • a Déli pályaudvartól 15:33-kor indul az Örs vezér tere felé,
  • az Örs vezér terétől 15:28-kor indul a Déli pályaudvar felé.

M3

  • Újpest-központtól 15:19-kor indul Kőbánya-Kispest felé,
  • Kőbánya-Kispesttől 15:28-kor indul Újpest-központ felé.

M4

  • a Keleti pályaudvartól 15:44-kor indul Kelenföld vasútállomás felé
  • Kelenföld vasútállomástól 15:28-kor indul a Keleti pályaudvar felé.

Érdekel az összes



Duguláselhárítás Budapest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .