1949-ben fektették le azt 600-as vezetéket, ami most megadta magát

Egy nagy és egy kis átmérőjű vízvezeték is eltört hétfő reggel a XVI. kerületi Veres Péter utcában, ami miatt teljesen megbénult a forgalom, és ez egy darabig még így maradhat.

A Fővárosi Közművek, Facebook oldalukon tájékoztatták a lakókat a következőként:

Szakembereink kedd reggelre megfeszített munkával úrrá lettek a két, egymás melletti csőtörés okozta helyzeten. Éjfélre elkészültek a 600-as vezeték javításával is. A vízszolgáltatás is helyreállt a környéken a sérült vezetékszakaszok kicserélését követően. A hatalmas mennyiségű kiáramló víz vájta lyuk és a javításhoz szükséges munkagödör betemetésével is végeztek a kedd reggeli órákra. Most kezdődhet az útburkolat teljes helyreállítása.

– Újra a teljes útvonalon közlekedik a H8-as és a H9-es HÉV, amely korábban egy-egy szakaszon nem járt a csőtörés miatt, azonban a 44-es, a 45-ös, a 176E, a 276E és a 277-es autóbusz továbbra is terelve közlekedik.

– A Veres Péter út Sárgarózsa utca és Farkashida utca közötti szakaszán kell továbbra is teljes útzárral számolniuk az arra közlekedőknek.

Szakembereink haladéktalanul megkezdték a hiba feltárását a Veres Péter úton

Egy nagy- és egy kisátmérőjű vezeték is eltört

Az 1949-ben fektetett, 600 mm átmérőjű öntöttvas vezeték törése miatt kellett hétfőn reggel teljes szélességben lezárni a XVI. kerületi Veres Péter utat a Sárgarózsa utca és a Thököly út között.

A nagyátmérőjű vezeték egyébként vízhiányt nem okozó sérülése mellett eltört egy kisebb, 150 mm-es lakossági ellátó vezeték is. Ez utóbbi javításáig a Veres Péter út 1. és 29. között vízhiánnyal kell az ott élőknek számolniuk, Munkatársaink mindent megtesznek a szolgáltatás mielőbbi helyreállítása érdekében, de az csak a két vezeték együttes kezelése mellett lehetséges. Átmenetileg a Farkashida utca 7-9. előtt található szükségkúttá alakított tűzcsap nyújt lehetőséget ideiglenes vízvételezésre.

Mivel a nagyátmérőjű vezetékből kiáramló jelentős mennyiségű víz alámosta az útburkolatot, előreláthatóan mintegy 200 négyzetméternyi úttest és járda javítása lesz szükséges. A Veres Péter út érintett szakaszán az autóforgalom és a közösségi közlekedés, így a HÉV és a 44-es, a 45-ös, a 176E, a 276E és a 277-es autóbusz közlekedése is ellehetetlenült. A H8-as és a H9-es HÉV az Örs vezér tere és Mátyásföld, repülőtér között nem közlekedik, pótlóbusz jár az Örs vezér tere és Cinkota között, mely Nagyicce állomást nem érinti. A buszok terelő útvonalon közlekednek, több megállót nem érintenek.

Jelenleg a kiáramlott víz szivattyúzása, a hiba feltárása és a munkagödör kialakítása folyik, ezt követően kerülhet sor a sérült vezetékek cseréjére, majd az útburkolat javítására. Bár szakembereink minden erejükkel arra törekszenek, hogy mielőbb helyreálljon a megszokott forgalmi rend, ez várhatóan több napot is igénybe vesz, a munka akár a hétvégéig is elhúzódhat. A hibajavítást nehezítheti és lassíthatja, hogy több közművezeték is húzódok az út alatt, ami más közszolgáltatókkal való egyeztetést és együttműködést is szükségessé tehet.

Köszönjük a XVI. kerületben élők és közlekedők türelmét és megértését!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .