szuperszonikus repülés

A United szuperszonikus utasszállításokat tervez 2029-re

szuperszonikus repülés
Az új Overture repülőgép digitális modellje Egyesült színben (UNITED / BOOM)

A United amerikai légitársaság bejelentette, hogy 2029-ben 15 új szuperszonikus utasszállító repülőgépet vásárolna, és „szuperszonikus sebesség lehetőségét adna visszaadná a polgári repülésnek”.

A szuperszonikus utasszállítás 2003-ban ért véget, amikor az Air France és a British Airways nyugdíjba küldte a Concorde gépeket. Az új Overture repülőgépet a denveri székhelyű Boom nevű cég gyártja majd, bár még a gyár Még nem gyártott ilyen gépeket szuperszonikus sugárhajtóművel írja a BBC.

A United szerződés feltétele, hogy az új repülőgép megfeleljen a biztonsági előírásoknak.

Mi az a szuperszonikus repülés?

A szuperszonikus repülés az, amikor egy repülőgép gyorsabban halad, mint a hangsebesség. 18 300 méter magasságban ez azt jelenti, hogy gyorsabban repülnek, mint 1060 km / óra.

Egy szokásos utasszállító repülőgép kb. 900 km /óra sebességgel tud repülni, de az új gép várhatóan eléri az 1.805 km / órás sebességet – más néven 1.7 Mach-ot. bár a Concorde képes volt a 2000 km/óra sebességre is

Concorde 2003-ban ment nyugdíjba (Reuters)

Ilyen sebességgel a transzatlanti útvonalakon, például London és New York között az utazási idők felére csökkenthetők. Boom szerint az Overture 3,5 óra alatt képes lesz megtenni az utat.