Rövid telünk lesz?

Barlangjából előbújva nem látta meg az árnyékát Balu, a Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje, a népi megfigyelések szerint ezért rövid tél várható – közölte az intézmény az MTI-vel kedden.

    Idén is megtartották a hagyományos medveárnyék-észlelést a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A borult, hűvös időben a medve nem látta meg az árnyékát: a népi időjóslás tapasztalatai szerint ez arra utal, hogy a tél már nem tart sokáig és hamarosan beköszönt a tavaszias időjárás.


    Mivel az állatkert a koronavírus-járvány miatt átmenetileg zárva tart, az intézmény hivatalos közösségimédia-oldalán közvetítették az eseményt.
    Szombaton kezdődött az állatkert online Mackófarsangja, amelynek részeként már közzétettek egy letölthető és kinyomtatható, medvékkel kapcsolatos családi foglalkoztató füzetet, valamint felidézték a budapesti medvetartás 155 éves múltjának néhány érdekes epizódját is – írja a közlemény.

A fővárosi állatkertben az elmúlt években rendszeresen tartottak medveárnyék-észlelést, és azt is vizsgálták, mennyire válik be az ez alapján történő előrejelzés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy csak kicsit jobb az arány, mintha pénzérme feldobásával tippelnének.

A vasárnapi medveárnyék-észlelés a Fővárosi Állat- és Növénykertben egyike volt a csütörtöktől vasárnapig tartó Mackófarsang számos programjának. A rendezvény négy napja során számos látnivalóval, illetve kedvezménnyel várták a gyerekeket, családokat.

Budapest

  • Rágcsálók okozta károk
    by budapestihirek on 2024-04-27 at 15:39

    A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A károk széles körét érinthetik, beleértve a fizikai károsodásokat, egészségügyi problémákat és gazdasági The post Rágcsálók okozta károk appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész
    by budapestihirek on 2024-04-26 at 08:34

    Molnár Bertalant, az angolozz.hu nyelvoktató portál tulajdonosát és vezető fejlesztőjét kérdeztük a “Színes angol-magyar példamondatok” című nyelvkönyvről, amely az első nyomtatásban megjelent kiadványuk. K: Milyen nyelvkönyv az, amiben nincs egyáltalán The post „Színes angol-magyar példamondatok” – Miért érdemes online nyelvet tanulni 2. rész appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • Még sem az lesz, mint amit ígértek
    by budapestihirek on 2024-04-23 at 11:53

    Csaknem 8000 négyzetméter nagyságú új szakrendelő, 5600 négyzetméteres piac, valamint 5300 négyzetméternyi városháza, ezen kívül mélygarázs, közösségi tér és nem mellesleg rengeteg zöldfelület – a tervek szerint ilyen lesz Zugló The post Még sem az lesz, mint amit ígértek appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • Hadházy Ákos – Orbán Dávid és a sóder biznisz
    by budapestihirek on 2024-04-20 at 18:26

    Arold Péter Tudjuk, hogy Hadházy Ákos most inkább a Parlamenten kívül politizál, abban lát lehetőséget a jelenleg regnáló kormány tevékenységeinek bemutatására és nem a szavazósdiban. A cikkben szerepel egy egy The post Hadházy Ákos – Orbán Dávid és a sóder biznisz appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.

  • Forgalmi változások az I Bike Budapest kerékpáros-felvonulás idején szombat délután
    by budapestihirek on 2024-04-19 at 15:57

     Az idén is megrendezik az I Bike Budapest kerékpáros rendezvényt és felvonulást április 20-án, szombaton. A résztvevők a Népligetből vonulnak a Városligetbe, többek között az Üllői út, a Ferenc körút, a Petőfi The post Forgalmi változások az I Bike Budapest kerékpáros-felvonulás idején szombat délután appeared first on Hírek Budapest – kerületi hírek.