Hírek

Rövid telünk lesz?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Barlangjából előbújva nem látta meg az árnyékát Balu, a Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje, a népi megfigyelések szerint ezért rövid tél várható – közölte az intézmény az MTI-vel kedden.

    Idén is megtartották a hagyományos medveárnyék-észlelést a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A borult, hűvös időben a medve nem látta meg az árnyékát: a népi időjóslás tapasztalatai szerint ez arra utal, hogy a tél már nem tart sokáig és hamarosan beköszönt a tavaszias időjárás.


    Mivel az állatkert a koronavírus-járvány miatt átmenetileg zárva tart, az intézmény hivatalos közösségimédia-oldalán közvetítették az eseményt.
    Szombaton kezdődött az állatkert online Mackófarsangja, amelynek részeként már közzétettek egy letölthető és kinyomtatható, medvékkel kapcsolatos családi foglalkoztató füzetet, valamint felidézték a budapesti medvetartás 155 éves múltjának néhány érdekes epizódját is – írja a közlemény.

A fővárosi állatkertben az elmúlt években rendszeresen tartottak medveárnyék-észlelést, és azt is vizsgálták, mennyire válik be az ez alapján történő előrejelzés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy csak kicsit jobb az arány, mintha pénzérme feldobásával tippelnének.

A vasárnapi medveárnyék-észlelés a Fővárosi Állat- és Növénykertben egyike volt a csütörtöktől vasárnapig tartó Mackófarsang számos programjának. A rendezvény négy napja során számos látnivalóval, illetve kedvezménnyel várták a gyerekeket, családokat.

Budapest

Budapest – Hírek a Fővárosból Hírek Budapest – Mi nem kérünk támogatást

 • Laptop töltő vásárlása online
  by budapestihirek on 2021-06-22 at 13:59

  Olvasási idő: 3 perc Szponzorált tartalom A mai rohanó világban elektronikai és elektromos eszközeink megfelelő árammal való ellátottsága kiemelten fontos, hiszen például egy lemerült telefon elvághat a világ elől, míg egy működés képtelen szerszámgép a barkácsolás elejét veheti. Amennyiben szeretnénk biztosra menni és minőségi akkumulátor, szerszám- gép-, vagy laptop töltő The post Laptop töltő vásárlása online appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

 • Az óriáscsillag “hirtelen előtűnt valahonnan”- mondta Leigh Smith
  by budapestihirek on 2021-06-12 at 14:09

  Olvasási idő: 5 perc A Nap tömegénél százszor nagyobb, hunyorgó óriáscsillagot talált a tejútrendszer központjában egy nemzetközi csillagászcsoport. Teleszkópos megfigyeléseik szerint a 25 ezer fényévre lévő hatalmas csillag fénye 97 százalékkal elhalványul pár száz nap alatt, majd lassan visszatér eredeti fényessége.    A váratlan és drámai elsötétedést valószínűleg egy keringő bolygó vagy The post Az óriáscsillag “hirtelen előtűnt valahonnan”- mondta Leigh Smith appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

 • Ezer méterre a Jupiter egyik holdjától a Ganymedesről
  by budapestihirek on 2021-06-10 at 10:09

  Olvasási idő: 2 perc Közeli felvételeket készített a Jupiter legnagyobb holdjáról, a Ganymedesről az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) Juno nevű űrszondája. A felvételek mintegy ezer kilométeres távolságból készültek. Az elmúlt két évtizedben nem volt ilyen közel űreszköz ehhez az égitesthez – írtja a BBC hírportálja.    A Ganymedes a Jupiter négy, Galilei The post Ezer méterre a Jupiter egyik holdjától a Ganymedesről appeared first on Budapest – Hírek a Fővárosból.

0
Érdekel minket az ön véleménye is

Hozzászólás lezárva